Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне остана много доволен от победата над Реал с 1:0 и спечелената Суперкупа на Испания, макар и да призна, че трофеят не може да се сравнява с този от Шампионската лига. 

През май Дюшекчиите водеха дълбоко в добавеното време на финала, но Серхио Рамос успя да изравни и да прати мача в продължения, в които белите нанизаха още 3 попадения и стигнаха до крайния триумф с 4:1. 

„Разбира се, че този двубой не може да се сравни с онзи финал, но в крайна сметка живеем в настоящето и затова се радваме, че спечелихме. Отново демонстрирахме, че сме конкурентни, не спряхме да се борим и това ни изпълва с гордост“ заяви аржентинецът, който се извини за червения картон, който получи още през първото полувреме. 

„Искам прошка, защото когато допуснеш грешка, трябва да можеш да я признаеш. Реакцията ми в ситуацията бе пресилена и реферът ме изгони, а не трябваше да допускам това“ добави той. 

„Много съм щастлив за феновете, които зарадвахме. Спечелихме два от трите финала срещу Реал, които играхме досега и това ни изпълва с оптимизъм за бъдещето. Отново се видя, че в един или два мача сме на необходимото ниво. В цял сезон от 38 срещи обаче ще бъде много трудно да сме на нивото на Реал и Барса. Хубаво е, че се подобряваме, а и до края на месеца има време, така че не сме приключили и със селекцията“ изтъкна още Симеоне. 

Това бе петият трофей спечелен от Атлетико под негово ръководство за 2 години и половина, в които е в отбора. Преди това наставникът изведе тима до триумф в Лига Европа, Суперкупата на Стария континент, Купата на Краля и разбира се донесе първа шампионска титла на страната от 1996-а година.