Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне отнесе 8 мача наказание заради изгонването си в началото на реванша с Реал за Суперкупата на страната в петък. Той е глобен и с 4805 евро. 

Голямата санкция е най-вече заради това, че аржентинецът си позволи да потупа четвъртия съдия по врата след спор с него край страничната линия и заради това е наказан с 4 срещи и глобен с 3000 евро. 

Той получава 2 мача заради бурните си протести, както и заради това, че след като бе отстранен от рефера Фернандес Борбалан, остана на трибуните, откъдето си позволи да дава инструкции на футболистите си, а това е абсолютно забранено. 

Четири от мачовете Симеоне ще изтърпи следващия път, когато негов отбор играе за Суперкупата на страната, а останалите 4 са в първенството, така че той няма да има право да стои на пейката в двубоите с Райо, Ейбар, Реал и Селта, като трябва да бъде на линия за мача с Алмерия през септември. 

От Атлетико имат 10 дни да обжалват наказанието, което със сигурност ще се случи. Вчера самият аржентинец заяви, че след като е допуснал грешка трябва да понесе последствията за нея, с което показа, че е готов да приеме санкцията, но може би се е надявал, че тя няма да бъде чак толкова солидна.