Лудогорец ще се изправи срещу Реал Мадрид, Ливърпул и Базел в Група "B" от Шампионската лига. Това отреди изтегленият днес жребий за груповата фаза на най-комерсиалния турнир.

С оглед на отборите срещу които ще се изправи спокойно може да се каже, че българският шампион е тотален аутсайдер в групата си, но от друга страна в София ще пристигне европейския шампион и един от най-славните английски клубове.

Срещу Базел разградчани имат горчив опит от преди година, когато отборът не успя да преодолее швейцарците и да влезе в групите на Шампионската лига, като допусна две загуби.

Арсенал за втора поредна година се падна с Борусия Дортмунд в една група, като двата тима са абсолютни фаворити за преминаване в следващата фаза на турнира, тъй като другите два отбора в Група "D" са значително по-непретенциозните Галатасарай и Андерлехт.

Байерн Мюнхен, Манчестър Сити и ЦСКА Москва на Георги Миланов също попаднаха в една група за втора поредна година и се очертава да се получат интересни мачове между тези тимове. Рома обаче също им прави компания.

Монако с Димитър Бербатов в състава ще се срещне с Леверкузен, Зенит и Бенфика, като със сигурност мачовете срещу "Аспирините" ще бъдат по-специални за българина, тъй като той прекара няколко години на "Бай Арена".

Симеон Славчев и Спортинг Лисабон пък са в група с Челси, Шалке и Марибор, като "Сините" от Лондон едва ли ще имат проблеми да продължат напред.

За втора поредна година ще можем да наблюдаваме мачове от групите между Барселона и Аякс, но този път в компанията на тези два тима са ПСЖ и кипърския АПОЕЛ.

Първите мачове от груповата фаза на турнира ще се играят на 16-и и 17-и септември.

Eто и пълния жребий за груповата фаза: 

ГРУПА "А"
1. Атлетико Мадрид
2. Ювентус 
3. Олимпиакос
4. Малмьо

ГРУПА "В" 
1. Реал Мадрид
2. Базел
3. Ливърпул
4. Лудогорец

ГРУПА "С"
1. Бенфика
2. Зенит
3. Леверкузен
4. Монако

ГРУПА "D"
1. Арсенал
2. Борусия Дортмунд
3. Галатасарай
4. Андерлехт 

ГРУПА "Е"
1. Байерн 
2. Манчестър Сити
3. ЦСКА Москва
4. Рома 

ГРУПА "F"
1. Барселона
2. ПСЖ
3. Аякс
4. АПОЕЛ

ГРУПА "G"
1. Челси
2. Шалке 04
3. Спортинг
4. Марибор 

Група "H"
1. Порто
2. Шахтьор
3 Атлетик Билбао
4. БАТЕ Борисов