Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне все пак ще трябвя да изтърпи санкцията от 8 мача, които получи, след като Апелативната комисия към федерацията отхвърли жалбата на шампионите. 

Чоло бе санкциониран за действията си по време на реванша с Реал за Суперкупата на Испания, когато бе изгонен от съдията след бурни протести, при които си позволи и да потупа по врата четвъртия рефер. 

Последното му действие бе прието като опит за агресия към арбитър, въпреки че от Атлетико твърдяха, че това изобщо не е така. В крайна сметка комисията потвърди пъррвоначалното наказание, 4 мача от което трябва да бъдат изтърпени в първенството. 

Симеоне вече пропусна равенството с Райо Валекано миналия уикенд, а сега няма да бъде на пейката и в двубоите срещу Ейбар, Реал Мадрид и Селта, като преди сблъсъка с галисийците все пак ще се завърне за мача с Олимпиакос от Шампионската лига. 

От Атлетико имат възможност да обжалват и пред Спортния арбитражен съд през следващите 15 дни, но все още в клуба обмислят дали да направят това.