Алесио Черчи официално е играч на Атлетико Мадрид, обявиха от клуба в своята интернет-страница. 

Италианецът премина успешно медицинските прегледи и подписа договор за 3 години с испанския шампион. Трансферната сума, която получава Торино е 16 милиона евро, като може да се увеличи с още 3 милиона. 

„Атлетико е клуб, който продължава да се развива и да постига успехи, така че съм горд, че съм тук. Много съм щастлив, че съм тук и вярвам, че този сезон ще бъде много добър за нас. Искам да демонстрирам своите качества и вярвам, че ще оправдая доверието” заяви Черчи. 

Той дава няколко опции на треньора Диего Симеоне в предни позиции, тъй като може да бъде използван, както по двата фланга, така и като втори нападател. Той вече направи първа тренировка със столичани и се запозна с новите си съотборници. 

„Радваме се, че успяхме да постигнем споразумение с Торино и Черчи вече е наш играч. Положихме сериозни усилия, за да го привлечем, но смятаме, че те си струваха и той ще ни помогне да постигнем целите си и ще ни даде повече варианти в предни позиции” заяви спортният директор на Атлетико Хосе Луис Каминеро.