Нападателят на Атлетико Мадрид Марио Манджукич е с фрактура на носа от снощния мач с Олимпиакос в Шампионската лига, загубен с 2:3. 

Хърватинът пострада още в началото на мача, след като бе ударен при сблъсък с Пайтим Касами и се наложи да получава лекарска помощ, след като носът му бе разкървавен. 

Футболистът остана на терена и дори отбеляза с глава първия гол за своя тим, но направените по-късно прегледи установили, че положението му е по-сериозно и заради счупването утре той ще претърпи операция. 

При това положение Манджукич със сигурност ще пропусне мачовете срещу Селта на „Калдерон” през уикенда, както и сблъсъка с Алмерия следващата сряда. Най-вероятно ще се завърне за сблъсъка със Севиля след 10 дни, но се очаква да му се наложи да носи предпазна маска за известен период от време. 

Липсата му може да донесе проблеми пред треньора Диего Симеоне, тъй като остава без чист нападател. Възможно е в тази роля да бъде използван Антоан Гризман или Раул Гарсия и Раул Хименес, които биха могли да играят на позицията.