Изминаха 1000 дни, откакто Диего Симеоне пое Атлетико Мадрид и днес вестник „Марка” не пропуска да отбележи юбилея на треньора. 

Изданието отбелязва, че с идването си аржентинецът не само е променил съдбата на клуба, но и целия испански футбол. 

„1000 дни, които промениха Атлетико и целия испански футбол. Симеоне върна Дюшекчиите сред елита, като спечели 5 титли от 7 изиграни финала. Той направи така, че да развали двуполюсния модел в първенството” пише „Марка”. 

Чоло пристигна на „Висенте Калдерон” на 23 декември 2011-а година и както се казва останалото е история. Още в края на първия си сезон той изведе отбора до триумф в Лига Европа, след което последва триумф за Суперкупата на Европа, успех за Купата на Краля и прекъсване на доминацията на Реал в мадридското дерби. 

През миналия сезон най-неочаквано той изведе състава до първата му титла от 1996-а година, а освен това отборът бе на секунди и да триумфира като победител в Шампионската лига, преди в крайна сметка да отстъпи пред Реал след продължения. През лятото във витрината бе добавена и Суперкупата на Испания. 

В крайна сметка до този момент балансът му начело на отбора е забележителен – 155 мача, от които 99 победи, 31 равенства и само 25 загуби, което означава, че процента на победите са 63,87.