Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне остана доволен от победата над Ювентус, която върна шансовете на тима за класиране в елиминациите в Шампионската лига. 

Дюшекчиите имаха нужда от задължителен успех след загубата си в първата среща и успяха да го постигнат след гол на Арда Туран в 75-ата минута. 

„Срещнахме много силен тим, но изиграхме един интелигентен мач. Ювентус разполага с много силни нападатели и солидна халфова линия, като съсредоточава играта си в центъра. Знаехме, че можем да ги нараним с центрирания и силна игра по фланговете и се получи” обясни аржентинецът. 

„Позволихме им да ни пресират в средата на терена и до почивката те играха по-добре. След това обаче станахме агресивни и в един момент започна да се усеща какво ще се случи. След влизането на Гризман успяхме да отворим мача още повече и заиграхме 4-4-2. Стигнахме първи до гол, което бе решаващо” добави той. 

„Радвам се, че момчетата се раздадоха и положиха усилия срещу един отбор, който е на нивото на Барса и Реал. Арда е специален играч, който е много силен тактически и направи точно това, което бяхме замислили. Центрирането на Хуанфран бе отлично и след като Манджукич не успя да засече, той бе на точното място и вкара” каза още Симеоне.