Атлетико Мадрид винаги се е славел като отбор, който умее да използва статичните положения, но през този сезон тимът умее да използва много умело центриранията, независимо дали са от игра или не. 

Оказва се, че основната заплаха на съперниците на състава идва по въздуха, тъй като 9 от отбелязаните 14 попадения в шампионата досега, са реализирани с глава. 

При уснеха срещу Еспаньол вчера с 2:0 един от головете също бе вкаран така, след като Тиаго Мендеш го реализира. За него това бе второ такова попадение, след като преди това отбеляза и във вратата на Реал Мадрид. 

За съжаление на треньора Диего Симеоне обаче, бразилският халф усети мускулна болка в началото на второто полувреме и трябваше да напусне игра, като е под съмнение за двубоя от Шампионската лига срещу Малмьо в сряда. 

За отбелязване е, все пак, че след раздялата с Диего Коста, шампионите бележат по-малко, като от началото на сезона са се разписали общо 19 пъти в 12 срещи, като не са вкарали само при 0:0 с Райо. През миналата кампания за същия период обаче головете им бяха 27.