Шампионът на Испания Атлетико Мадрид спечели логична домакинска победа с 4:2 срещу Кордоба в мач от 10-ия кръг на шампионата и остава в челото на класирането. Французинът Антоан Гризман игра много силно и вкара два гола. 

Дюшекчиите имат 23 точки, като са спечелили 7 от досегашните си двубои в Лигата. В същото време новакът в елита е без успех, като все пак има 5 точки от 5 равенства и може да се окаже последен, ако Елче и Леванте не загубят своите срещи. 

Атлетико откри резултата в 43-ата минута. След един корнер гостите от Кордоба не избиха добре топката и тя попадна у Антоан Гризман. Той шутира, а топката се отби от играча на Кордоба Лусо и влезе във вратата за 1:0.

Доминацията на шампионите продължи и след почивката, но противно на очакванията, Кордоба изравни. Това стана отново след корнер в 53-ата минута, когато Гилас надскочи Хуанфран на далечната греда и реализира.

След това обаче класата на Атлетико си каза думата и столичани нанизаха 3 поредни гола с глава, за да решат всичко в мача. Гризман вкара в 58-ата минута, възползвайки се от центриране на Хуанфран и върна аванса.

Марио Манджукич също се разписа в 62-ата минута след центриране на Коке, а Раул Гарсия отбеляза в 80-ата, отново след асистенция на полузащитника.

В 87-ата минута алжирецът Гилас вкара и втория си гол в мача, с което фиксира крайния успех с 4:2 за Атлетико.