Феновете на Атлетико Мадрид може би са били притеснени как ще се справи отбора без Диего Коста и Марио Манджукич първоначално отнесе някои критики за представянето си. 

Напоследък обаче хърватинът се справя отлично, като в сряда срещу Олимпиакос се отчете с хеттрик за триумфа с 4:0. Това увеличи сметката му на кампанията на 11 попадения, а вестник „Марка” намери интересен факт, който ги обединява – всички те са реализирани с едно докосване до топката, което го прави класически пример за централен нападател. 

Това означава, че когато получава добра топка, той на практика е смъртоносен и винаги я праща във вратата. Манджукич има 5 гола на сметката си в първенството, още толкова само в 5 срещи от Шампиноската лига и веднъж вкара за Суперкупата на Испания през лятото. 

6 пъти се е разписал с глава, което означава, че се пласира отлично в наказателното поле, а освен това Атлетико много добре използва добрите му дейстия във въздуха. 

При положение, че сезонът още не е преполовен, нападателят съвсем спокойно може да подобри личния си рекорд за една кампания, който е от 26 гола с екипа на Байерн, а освен това вече направи така, че привържениците на отбора да не се сещат често за Диего Коста.