Барселона стигна до полуфиналите в турнира за Купата на Краля след като спечели с 3:2 на „Висенте Калдерон” срещу Атлетико изпълнения със скандали мач. Преди седмица каталунците биха с 1:0 у дома. 

Сега те изостанаха още в 1-ата минута след попадение на Торес, но след това Неймар изравни. Домакините отново поведоха след спорна дузпа на Раул Гарсия, но още до почивката Миранда с автогол и отново Неймар обърнаха нещата, като преди второ попадение на бразилеца реферът не отсъди дузпа за домакините. 

На полувремето последва сбиване между играчите и изгонване на Габи, което до голяма степен реши двубоя. След почивката сблъсъка ще се запомни с хвърлената бутонка от Арда Туран към страничния съдия, а през първата част един от лайнсмените удари с флагчето си Жорди Алба. 

Фернандо Торес започна титуляр за Дюшекчиите и както срещу Реал Мадрид отново му трябваха секунди, за да се разпише. Не бе изтекла и минута, когато той получи пас от Гилерме Сикейра и реализира. 

Барса обаче бързо изравни. В 9-ата минута Неймар бе изведен от Луис Суарес и вкара, като в атаката участва и Лео Меси. 

След половин час игра дойде и едно от най-спорните положения в срещата.  Хуанфран влезе на скорост в половината на Барса и след сблъсък с Масчерано се свлече на земята. 

Реферът носещ емблематичното за домакините име - Хесус Хил Мансано посочи бялата точка, като дори и някои от състезателите на домакините останаха изненадани от това негово решение, предвид факта, че нарушението бе извършено извън наказателното поле. Така или иначе за Раул Гарсия това нямаше значение и той вкара за 2:1.

Натискът на Барселона до края на първата даде резултат и първо в 38-ата минута Миранда си вкара автогол при опит да изчисти топката след центриране от ъглов удар, а след това при контраатака Жорди Алба изведе Неймар, който вкара втория си гол в мача и направи обрата пълен – 2:3. 

Секунди преди това обаче, съдията не даде дузпа за домакините за игра с ръка на бранител на Барса, който спря удар към вратата. 

Това вбеси хората на Симеоне и след последния съдийски сигнал за край на първата част, футболистите започнаха да се дърпат, като сбиването е продължило и в тунела и в крайна сметка Габи бе изгонен. Много активни бяха Торес и Неймар. 

През първата част имаше и куриозен момент, при който един от помощник-съдиите удари с флагчето си без да иска Жорди Алба, който все пак продължи мача.  

Малко след подновяването на играта последва друга любопитна ситуация. Арда Туран бе настъпен от съперник и бутонката му бе събута, но сигнал не последва. Ядосан турчинът гръбна футболната си обувка и с всичка сила я хвърли към един от лайнсмените, но не успя да го уцели, а получи жълт картон. 

Така или иначе обаче Атлетико нямаше сили да направи обрат, като през втората част имаше доста груби нарушения. В 84-ата минута Марио Суарес извърши груб фаул срещу Меси и получи втори жълт картон, оставяйки домакините да доиграят мача с 9 души. 

Това бе трета поредна победа на Барса над Атлетико през този месец, а на полуфинала каталунците чакат победителя от сблъсъка между Виляреал и Хетафе. 

Атлетико Мадрид – Барселона    2:3

1:0    Торес    1
1:1    Неймар    9
2:1    Раул Гарсия    30 дузпа
2:2    Миранда    38 автогол
2:3    Неймар    41

Атлетико Мадрид: Облак, Хуанфран (58 Хесус Гамес), Миранда, Хименес, Сикейра, Габи, Марио Суарес, Раул Гарсия, Арда Туран (63 Кани), Гризман (46 Саул), Торес
Барселона: Тер Стеген, Дани Алвес, Пике, Масчерано (62 Матьо), Алба, Бускетс, Ракитич (70 Рафиня), Иниеста, Меси, Неймар (77 Педро), Суарес