За седми пореден път през сезона Атлетико Мадрид не загуби от градския съперник Реал. Този път първият 1/4финал от Шампионската лига игран на „Висенте Калдерон“ завърши 0:0. Мачът бе интересен, а всичко ще се реши на реванша след седмица на „Бернабеу“. 

Белите имаха повече положения, като особено през първото полувреме на няколко пъти бяха разочаровани от вратаря на домакините Ян Облак, който изигра отличен мач и не допусна гол. 

Атлетико игра затворено и дебнеше на контри, като едва в последните минути домакините натиснаха и създадоха напрежение пред Касияс, но в крайна сметка гол така и не бе отбелязан. 


Марио Манджукич се завърна в състава на домакините и водеше атаката, подкрепян от намиращия се в добра форма Антоан Гризман. За Реал изненадата бе в защита, където Рафаел Варан замени Пепе, който остана на пейката. Хамес стартира за сметка на Иско, а в атака всичко бе ясно – Бейл, Роналдо и Бензема. 

Първата ситуация в мача бе за Реал. Във 2-ата минута две центрирания бяха отбити, преди Карвахал да успее да стреля леко по диагонала отдясно, но Облак спаси. Две минути след това домакините оцеляха. 

Груба грешка на Годин позволи на Гарет Бейл да се измъкне сам срещу вратаря. Уелсецът реши да стреля в далечния ъгъл с левия крак, но Облак направи страхотно спасяване, за да запази вратата си. Белите обаче определено стартираха добре. След това и Роналдо стреля от свободен удар, но стражът на Атлетико се справи отново. 

Гостите не спираха да атакуват, а Дюшекчиите трябваше да отделят сериозни усилия в защита. Едва в 14-ата минута хората на Чоло Симеоне стигнаха близо до вратата на Касияс, но двете центрирания от свободен удар и корнер, не донесоха нещо опасно. 

Това, което правеше впечатление обаче, бе агресията в тима на Карло Анчелоти. Белите влизаха здраво и агресивно в единоборствата и изглеждаха твърдо решени да спечелят. 

Последваха минути, в които домакините успяха да поизравнят малко играта и да направят така, че съперникът им да спре да създава положения. Все пак топката продължаваше да се задържа предимно в половината на Атлетико. 

В 31-ата минута Бейл опита да изненада Облак с далечен шут и почти успя, но все пак словенецът успя да реагира и да избие. След това и Хамес бе спрян от вратаря, който правеше великолепен мач. 

В 38-ата минута обаче, Серхио Рамос не успя добре да изнесе топката, като дългият му пас бе пресечен и топката бе пратена към свободния Гризман. Французинът веднага се обърна и стреля остро, но Касияс спаси пратената към долния му ляв ъгъл топка. 

В 40-ата минута Модрич стреля неточно, а в 43-ата Реал направи невероятна контра. След корнер на Атлетико топката бе избита към Варан, който показа невероятна скорост, измина около 60 метра отдясно и подаде пред вратата. Там пасът не се получи съвсем точен, но топката все пак попадна в Хамес, който отляво стреля, но Облак за пореден път бе на мястото си и изби с лявата ръка. 

Атлетико започна добре второто полувреме и Арда можеше да стреля по-опасно с глава в 49-ата минута, когато бе оставен на добра позиция, но пропусна. Малко след това Серхио Рамос удари с лакът Манджукич и му разцепи челото. Хърватинът се обля в кръв и бе бесен, но наистина изглеждаше, че няма умисъл в действията на Рамос. 

След това Реал продължи да натиска. Удар на Кроос бе спасен от Облак, а гостите пренесоха играта отново в половината на домакините, но отбраната на Атлетико бе непробиваема. В 69-ата минута Бензема получи в наказателното поле, но вместо да бие реши да отклони технично с пета зад себе си, без обаче някой да стигне до топката. 

В 81-ата минута Арда Туран проби опасно отдясно, но последният му пас не бе точен. Все пак Карвахал се поколеба и Касияс трябваше да избива с крак в последния момент. След силно хвърления тъч Годин успя да стреля, но над вратата. 

В последните десетина минути домакините пренесоха играта в половината на Реал и потърсиха гола. Влизането на Фернандо Торес освежи нападението, като при една ситуация нападателят бе блокиран добре с тяло от Рамос, който след това не се разбра със съотборник и се стигна да комична ситуация. 

След това Марио Суарес опита задна ножица, но стреля твърде слабо и Касияс изби. Удар на Манджукич бе блокиран с тяло от Арбелоа. В добавеното време Роналдо стреля точно, но в крайна сметка мачът завърши 0:0. 

Атлетико Мадрид – Реал Мадрид    0:0
Атлетико Мадрид: Облак, Хуанфран, Миранда, Годин, Сикейра, Марио Суарес, Габи, Коке (83 Торес), Арда, Гризман (77 Раул Гарсия), Манджукич
Реал Мадрид: Касияс, Карвахал (85 Арбелоа), Варан, Пепе, Марсело, Кроос, Модрич, Хамес, Бейл, Роналдо, Бензема (76 Иско)