Младият полузащитник на Атлетико Мадрид Саул Нигес поднови договора си с клуба и ще остане на „Висенте Калдерон“ още 5 години. 

20-годишният футболист прогресира сериозно напоследък и проби в състава на столичани след период под наем в Райо Валекано. Добрата му игра дори доведе до спекулации, че интерес към него има от Манчестър Юнайтед. 

Той записа 32 участия през този сезон, като вкара 4 гола, най-запомнящият се от които бе в градското дерби с Реал, когато отбеляза със задна ножица и помогна за разгрома с 4:0. 

„За мен да нося този екип означава наистина много. Тук съм откакто станах на 12 години и отношението към мен е наистина много добро. Хората се грижат за мен непрекъснато и няма по-хубаво нещо от това да играя за Атлетико“ заяви Саул. 

„Доволен съм от сезона, който направих, като сега искам да завърша силно кампанията и след това да стартирам добре следващата и да играя повече. В Атлетико се работи отлично и съм разочарован, когато някои хора коментират, че излизаме в мачовете без да искаме да победим“ добави той.