Фернандо Торес донесе точка на Атлетико Мадрид при гостуването на Леванте и двубоят завърши 2:2. 

Това обаче не е фатално предвид това, че вчера Валенсия завърши също наравно и така разликата от 4 точки между двата тима се запази, като Дюшекчиите изглеждат сигурни за третото място. 

Двубоят започна с превес на столичния отбор, за който пропуски направиха Марио Манджукич, Арда Туран и Антоан Гризман. Както често се случва след тези пропуски домакините вкараха. 

Давид Барал реализира за 1:0 в 32-ата минута, след като на празна врата бутна топката след центриране на Иван, дошло след грешка на защитата на Атлетико, която не успя да изчисти. 

Но тази преднина на домакините не се запази дълго. Дюшекчиите изравниха само две минути по-късно. След продължителна атака и разбъркване пред вратата на Леванте Гийерме Сикейра от близка дистанция направи 1:1. 

Играчите от валенсианския отбор имаха преимущество в началото на втората част, но Калу Уче на два пъти пропусна. Той обаче се реваншира за пропуските си в 63-та минута, когато отбеляза за 2:1. Тогава отблизо той прониза Ян Облак. 

Гостите обаче пак изравниха. В 80-та минута Фернандо Торес вкара с глава след асистенция на Коке. Малко след това Антоан Гризман не можа да се разпише и така статуквото се запази до края. 

Така Леванте събра 36 точки в актива си и се изкачи на 5 над опасната зона, така че е почти сигурно спасен.