Атлетико Мадрид тресна с 1:0 Атлетик Билбао като гост и така отново се изравни с Барселона на върха в класирането в Испания.

Двата отбора имат по 79 точки и ще водят заедно с Реал Мадрид люта битка за шампионската титла. "Кралете" са със 75 пункта, но в момента играят с Виляреал и при победа ще са само на точка от върха.

Единственото попадение на мача в Билбао заби Фернандо Торес в 38-ата минута и така донесе скъпоценни три точки за "дюшекчиите". Статистика показва, че никога в цялата си кариера Ел Ниньо не е вкарвал в пет поредни мача, но тази вечер го стори.

От своя страна "баските" загубиха битката със столичани, но въпреки това остават в битката за местата даващи право за участие в Лига Европа.

Трябва да се отбележи, че домакините изиграха много добър мач, дори имаха страхотно предимство при владеенето на топката, головите положения и ударите по посока на вратата, но в крайна сметка не успяха да вкарати  така записаха загуба.

В същото време гостите се възползваха по страхотен начин от една възможност, опънаха мрежата чрез Тореси  в крайна сметка си грабнаха победата.

В битката за шампионската титла Барса има наглед най-леката програма до края, заради което явно все още са с най-големи шансове за първото място в крайното класиране.

В оставащите 4 кръга на Барса предстои да се изправи срещу Спортинг Х, (домакин), Бетис (г), Еспаньол (д), Гранада (г).

Съперници на Атлетико са: Малага (д), Райо Валекано (д), Леванте (г), Селта (д). Реал пък трябва да играе с: Виляреал (д), Райо Валекано (г), Реал Сосиедад (г), Валенсия (д), Депортиво (д).

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LrI5ffR7VAs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>