Мениджърът на Съндърланд Сам Алардайс заяви, че ако Диего Симеоне дойде в английската Висша лига и работи със същия дефанзивенн стил, със сигурност ще бъде определен като скучен. Дори може да се сдобие с прякор Скучния по подобие на Специалния, както е наричан Жозе Моуриньо.

Воденият от аржентинеца Атлетико (Мадрид) очаква втората среща с Байерн (Мюнхен) от полуфиналите в Шампионската лига, като първата среща те спечелиха с 1:0 като домакини. Статистиката показва, че от 52 мача във всички турнири, Атлетико е запазил мрежата си суха в 34 от тях.

Самият Алардайс също никога не е бил от най-атрактивните мениджъри, а в момента със Съндърланд има три мача без допуснат попадение.
 
"Това изкуство, защитата- всички забравят за него. Тактическо изкуство е да знаеш как да попречиш на центриранията, да изчистиш топката без да направиш фаул, просто да усетиш откъде ще дойде опасността за твоята врата, коментира Алардайс пред медиите в Англия.

"Който може да го прилага, е добър мениджър. Когато умееш да допускаш малко, ти си помагаш изобщо. Защото ако вратата ти е суха, ти трябва само един гол, за да спечелиш мача.

"Да, всеки казва, не е зрелищно, но в момента всеки превъзнася тактиката на Симеоне. Но ако той дойде във Висшата лига, не мисля, че ще има чак такъв успех, както го прави в Европа, в Испания. При всички случаи, ако дойде и започне така, ще го наричат скучен, обяснява Алардайс.

Съндърланд завърши вчера 1:1 със Стоук Сити, но тимът е на 18-о място и е в зоната на изпадащите три кръга преди края.