Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне обича да изпипва всичко до последния детайл и не иска съзнанието на играчите му да бъде ангажирано с нищо друго освен с футбол. 

Чоло доказа това за пореден път преди финала на Шампионската лига, който ще изправи отбора му срещу Реал Мадрид на 28 май в Милано. 

И за да не се налага играчите му да се разсейват от непредвидени изненади по пътя към голямата цел, през уикенда аржентинецът предприе специално пътуване до Италия, пише "7 дни спорт". 

Там той инспектира всичко преди финала - включително съблекалнята, моментното състояние на тревата на "Сан Сиро", хотела, в който ще бъде настанен отборът, менюто, с което ще се хранят футболистите, и всякакви уж дребни детайли. 

Със сигурност Атлетико ще пътува до Милано в четвъртък, но след направеното разузнаване Симеоне се разколебал дали това да стане по обяд, както е предварително предвидено, или пък отборът да тренира сутринта в Мадрид и да тръгне следобед. 

Тимът му може да се готви на някоя от базите на двата милански клуба - Интер и Милан, но двете били далеч от мястото, където ще бъде настанен отборът. По тази причина може да бъдат изгубени ценни часове и дори да се наложи да бъде пропусната една тренировка. 

За съвет Симеоне дори се обърнал и към добрия си приятел Хавиер Санети, с когото прекарали малко време в ресторанта му преди Чоло да се завърне в Испания.