Звездата на Атлетико Мадрид и френския национален отбор Антоан Гризман заяви, че той заслужава да спечели наградата на УЕФА за "Най-добър играч в Европа", а не Кристиано Роналдо или Гарет Бейл.

Гризман вкара 7 гола за Атлетико в Шампионската лига и помогна на клуба да се класира за финала в турнира, където "дюшекчиите" отстъпиха след изпълнение на дузпи пред Реал Мадрид. На европейското първенство във Франция Гризман спечели "Златната обувка" за голмайстор на шампионата с 6 попадения, но Франция загуби на финала от Португалия с 0:1.

"Щастлив съм, че съм сред финалистите за отличието, защото това показва, че вървя по правилния път. Не искам да звуча арогантно, но аз заслужавам тази награда, защото имах отличен сезон както с клуба, така и с националния отбор. Това бе един незабравим сезон за мен - първо с Атлетико, после с Франция. За съжаление не успяхме да спечелим трофей, което беше голям удар за нас, така и за феновете", заяви Гризман.

Носителят на приза ще бъде обявен по време на тегленето на жребия за груповата фаза в Шампионската лига, който е в четвъртък.