Атлетико Мадрид отново победи Байерн Мюнхен с 1:0 в сблъсък от група "D" на Шампионската лига, който се състоя на стадион "Висенте Калдерон". По този начин двата отбора повториха резултата от първия полуфинален мач на турнира от миналия сезон.

Момчетата на Диего Симеоне изиграха много добро първо полувреме, в което Фернандо Торес уцели гредата, а десетина минути преди почивката Яник Караско откри резултата след солова акция.

Още в самото начало обаче реферът Марчиняк удари рамо на испанците, като не маркира очевидна игра с ръка на Филипе Луис в наказателното поле.

Байерн разиграваше повече след почивката, но не можеше да стигне до чисти голови възможности. В 84-ата минута Антоан Гризман нацели гредата от дузпа, маркирана за нарушение на Видал срещу Луис.

След 8 поредни победи през този сезон във всички турнири Байерн губи за първи път, но остава на второ място в групата с три точки. Атлетико е безапелационен лидер с шест пункта.


Двата отбора започнаха агресивно, но не можеха да стигнат до нито една интересна ситуация в началото. Тъкмо бяха изминали десетина минути игра, когато Фернандо Торес финтира Хави Мартинес в наказателното поле и се нагласи да стреля, но в последния момент защитникът на гостите се хвърли с шпагат и предотврати опасността.

Отговорът на баварците беше светкавичен - Тиаго Алкантара копна майсторски за Томас Мюлер, който стреля от въздуха, но Облак спаси! Секунди преди това обаче съдията Марчиняк подмина ситуация, при която Филипе Луис игра с ръка в наказателното поле.

Отново дойде редът на Атлетико да атакува и този път бяха загрети ръкавиците на Мануел Нойер. Яник Караско осъществи страхотен пробив и отправи диагонален изстрел, но най-добрият вратар на планетата внимаваше.

В средата на първото полувреме гредата спаси Байерн! Левандовски отклони с глава и топката се озова у непокрития Фернандо Торес, който насочи кълбото с глава, но то уцели десния страничен стълб! Хлапето опита добавка, но беше паднал на земята и не затрудни Нойер. Последва точен, но слаб удар на Роберт Левандовски, а на отсрещната врата Торес прати кълбото в мрежата, но от нейната външна страна. 

Десетина минути преди паузата "дюшекчиите" откриха резултата чрез един от най-дейните на игрището. Яник Караско напредна и стреля по диагонала с левия крак, а топката се отби в дясната греда и посети мрежата!

Мюнхенци можеха да отвърнат веднага, но ударът отблизо на Франк Рибери мина на сантиметри от левия страничен стълб!

Веднага след почивката Томас Мюлер засече с глава при изпълнение на корнер, но топката мина покрай целта. Последва снаряд на Давид Алаба от наказателното поле, но Облак спаси. Баварците разиграваха в половината на своя опонент, но не можеха да стигнат до голова възможност.

В средата на втората част Яник Караско отново обстрелва вратата на Нойер, но германецът успя да се разтегне и да избие. По-късно Фернандо Торес развинти Матс Хумелс и центрира на далечната греда, където Гризман стреля високо с глава.

Байерн отново се настани пред пеналта на домакините. Рибери потърси позиция за стрелба и пробва късмета си, но уцели бранител. После Левандовски засече с глава, но топката профуча покрай лявата греда! Десетина минути преди края на редовното време и Ариен Робен стреля силно, но покрай десния страничен стълб. 

Малко след това Артуро Видал даде "на късо" и изблъска Филипе Луис в наказателното поле - дузпа за Атлетико! Антоан Гризман застана зад топката, но нацели напречната греда!

Байерн опита хаотичен натиск в заключителната част на двубоя. Робен стреля с глава, но право в ръцете на Облак и така Байерн загуби за втори пореден път с този резултат в Мадрид през 2016 година.


Атлетико Мадрид - Байерн Мюнхен 1:0

1:0 Яник Караско - 35'

 

Пропусната дузпа: Гризман (Атлетико) - 84'

 

Атлетико Мадрид: Облак, Годин, Савич, Луис, Хуанфран, Габи, Саул, Коке, Караско (Гамейро - 72'), Гризман (Томас - 92'), Торес (Гайтан - 79')

Байерн Мюнхен: Нойер, Мартинес, Боатенг (Хумелс - 62'), Алаба, Лам, Алонсо, Видал, Тиаго (Кимих - 66'), Рибери, Мюлер (Робен - 59'), Левандовски