Атлетик (Билбао) завърши 2:2 у дома с Атлетико (Мадрид) и продължи серията си от три поредни равенства в първенството. Столичани събраха 35 точки и се намират на 3 точки от Барселона, заемащ 3-ата позиция и с предстоящ двубой с Ейбар. Баските са на 7-а позиция с 29 точки и изостават на 2 точки от Виляреал, заемащ последната квота за Лига Европа.

Атлетико излезе напред в резултата още в 3-ата минута чрез Коке, но домакините- макар да бяха лишени от петима титуляри и Ариц Адурис сред тях, обърнаха до 2:1.

Иниго Лекуе обаче изравни, а живата легенда Оскар де Маркос- макар и на поста десен бек, вкара за 2:1 в 56-ата минута. За второто попадение на домакините асистенцията беше на Раул Гарсия, който е халфът с най-много голови подавания в Ла Лига, повече от Лионел Меси или Андрес Иниеста.

10 минути преди края Антоан Гризман изравни за 2:2, вкарвайки 8-ия си гол в 13 мача срещу Атлетик (Билбао), превръщайки се в най-удобния му противник в Примера дивисион. Французинът се разписа с обратен фалц извън наказателното поле, като топката описа чудесна треактория, за да спре в мрежата на капитана на домакините Горка Ирайсос.

В последните минути на срещата домакините упражниха натиск, но не успяха да стигнат до победата.