Атлетико Мадрид постигна много важна победа с 4:2 като гост на Байер Леверкузен в първи 1/8-финален мач от Шампионската лига, игран на стадион "БайАрена".

"Дюшекчиите" имаха превес през първото полувреме и напълно заслужено се оттеглиха на почивка с два гола преднина, реализирани от Саул Нигес и Антоан Гризман.

След почивката Карим Белараби намали, но направилият много слаб мач Драгович задържа Кевин Гамейро в пеналта и нападателят на гостите реализира отсъдената дузпа.

Щастлив за германците рикошет в крака на Стефан Савич доведе до автогол и интригата отново се завърна, но в 86-ата минута Фернандо Торес сложи точка на спора, вкарвайки с глава.

Реваншът между двата отбора е на 15-и март на стадион "Висенте Калдерон", а германците ще трябва да вкарат поне три гола, ако искат да сътворят чудото.


Домакините се опитаха да наложат обичайния натиск и имаха няколко добри акции основно отдясно, но не стигаха до опасно положение. Гостите контраатакуваха по десния фланг и Караско центрира след хубавия си пробив, но бранител изчисти в корнер.

В 12-ата минута Байер оцеля на два пъти в рамките на броени секунди. Първо Антоан Гризман получи хубаво извеждащо подаване от Караско и стреля по диагонала, но Бернд Лено спаси. Филипе Луиш центрира и в наказателното поле Вендел се опита да изчисти, но нацели напречната греда!

"Аспирините" се разгневиха и моментално се втурнаха напред. Първо Юлиан Брандт стреля в тялото на съперников футболист, а след това същото стори и Кевин Кампъл, печелейки само корнер.

Беше изминал четвърт час игра, когато Атлетико откри резултата. Саул Нигес навлезе в наказателното поле, финтира бранител и от петнайсетина метра по диагонала закова кълбото в левия ъгъл на вратата.

В средата на първото полувреме Драгович изчисти по много лош начин около центъра и позволи на Кевин Гамейро да напредне. Той не се полакоми и подаде за включилия се Гризман, който реализира с помощта на напречната греда, оставайки сам срещу вратаря.

Брандт се опита да центрира отляво в пеналта на мадридчани и Коке изчисти, като кълбото описа опасна траектория покрай дясната греда. След това Кампъл шутира майсторски отдалеч, но Моя изби.

Десетина минути преди почивката Атлетико създаде още едно чисто голово положение като на шега. Гамейро подаде вляво за Гризман, който отново остана сам срещу Лено, но вратарят спаси по чудесен начин.

Малко след почивката Байер успя да върне едно попадение след много хубава акция. Бранд подаде за Хенрикс, който центрира към границата на малкия пеналт и там Карим Белараби засече майсторски от движение.

Попадението не смути испанците и те бяха на път веднага да си върнат аванса от два гола, но Гамейро нацели левия страничен стълб. Малко по-късно обаче Драгович задържа Гамейро на границата на наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Потърпевшият пое отговорността и не сбърка с удар в средата.

В средата на второто полувреме интригата се завърна. Брандт центрира отляво и Стефан Савич си отбеляза нещастен автогол с коляно отблизо.

Домакините опитаха да наложат някакъв натиск и десетина минути преди края Чичарито стреля с глава, но бранител блокира. Малко след това мексиканецът отново стреля, но пред голлинията Филипе Луиш изчисти.

В 86-ата минута влезлият като резерва Фернаддо Торес засече майсторски с глава центриране около аутлинията на Вършалко и с помощта на страничната греда успя да се разпише.

Във втората минута на добавеното време Кореа получи страхотна възможност и шутира по диагонала, но Лено спаси с крак.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/f7EfhGo-5As" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/bQUxeBFNVmM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Байер Леверкузен - Атлетико Мадрид 2:4

0:1 Саул Нигес - 17'
0:2 Антоан Гризман - 25'
1:2 Карим Белараби - 48'
1:3 Кевин Гамейро - 59', дузпа
2:3 Стефан Савич - 68, автогол
2:4 Фернандо Торес - 86'

 

Байер Леверкузен: Лено, Топрак, Драгович, Вендел, Хайнрикс, Арангис, Кампъл, Белараби (Похянпало - 66'), Брандт (Бейли - 87'), Хаверц (Фоланд - 56'), Чичарито

Атлетико Мадрид: Моя, Савич, Хименес, Вършалко, Луиш, Коке, Габи, Саул, Караско (Торес - 78'), Гризман (Кореа - 78'), Гамейро (Партей - 71')