Диего Симеоне е отхвърлил оферта с възнаграждение с обща стойност 35 милиона евро, за да остане в Атлетико Мадрид, призна аржентинският специалист в интервю за испанския столичен вестник АС. Той добави, че предложението към него е било отправено след загубения финал в Шампионската лига срещу Реал Мадрид, когато все още е обмислял дали ще успее да мотивира играчите си след толкова болезнена загуба.

"Трябваше да стигна до залата за пресконференции и единственият път бе през мястото, на което играчите на Реал празнуваха купата. Изпитах болка. Започнах да мисля, че следващата година ще бъде адски трудна и няма да успея да мотивирам футболистите отново. Трябваше ми време за размисъл. Да реша дали е толкова лошо положението. Ако исках да поема друг отбор, имах 35 милиона причини да го направя. 35 милиона! Но не напуснах, защото не исках", каза той.

Според медиите в Испания, Симеоне е получил оферта от френския колос Пари Сен Жермен, който в крайна сметка назначи Унай Емери.

"Не искам да напускам, защото връзката между мен, клуба и футболистите все още е много силна. Сигурен съм, че се развиваме в правилната посока. В добро състояние сме, строим нов стадион и в бъдеще ще разполагаме с по-голям бюджет", добави Симеоне.