Атлетико Мадрид претърпя първо поражение за последните си 13 мача във всички турнири, след като отстъпи с 0:1 у дома срещу Виляреал в мач от 34-ия кръг на испанското първенство по футбол. Това остави отборът на Диего Симеоне на трето място и той трябва да спечели още пет точки, за да си осигури квота за Шампионската лига.

Атлетико беше по-добрият отбор на терена през повечето време, но защитата на Виляреал, втората най-добра в първенството, успя да опази мрежата си суха, а стражът Андрес Фернандес отрази удари на Антоан Грийзман, Анхел Кореа и Николас Гайтан. Така се стигна и до 82-та минута, когато Седрик Бакамбу проби по дясното крило в бърза контраатака и пусна топката към Бруно Сориано, който я вкара във вратата на Атлетико за крайното 1:0 в полза на Виляреал.

В този мач ударът за Атлетико беше двоен, защото Яник Караско се сблъска с Антонио Рукавина в 72-та минута и напусна терена с болки в рамото. Това го поставя под въпрос за полуфинала от Шампионската лига срещу Реал Мадрид през следващата седмица.

"Опитахме всичко, за да вкараме - по земя, с дълги топки и с извеждащи пасове, но не ни беше писано. И тогава дойде онази контра. Знаехме, че ще бавят времето и ще чакат своя шанс. Играят така от няколко години насам и явно това работи добре за тях", каза капитанът на домакините Коке.

Виляреал е пети и по всяка вероятност ще остане зад Атлетико, но "жълтата подводница" все още има шансове за четвъртото място, което държи Севиля с пет точки преднина и мач по-малко. Той е насрочен за четвъртък, а съперник е Селта Виго.

Спортинг Хихон вече е само на три точки от спасението в Ла Лига, след като спечели точка при равенство 1:1 срещу Еспаньол. Гранада пък остана на четири точки зад Хихон, след като отстъпи с 0:2 срещу Малага.