Звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман е заплашен от жестоко наказание от 12 мача. Френският национал си изпусна нервите при равенството 2:2 като гост над новака в Ла Лига Жирона и напсува главния съдия Хуан Мартинес Мунуера.

В 67-ата минута на срещата нападателят получи жълт картон за симулация, което не му се понрави и се обърна към рефера с думите: "Ти си задн*к". Това му донесе второ официално предупреждение.

Съдията е описал всичко в доклада си, което със сигурност ще донесе допълнителна санкция за Гризман. "Той произнесе оскърбителна фраза по мой адрес. След мача дойде при мен и се извини", пише в описанието на Хуан Мартинес Мунуера.

Съгласно правилника на Дисциплинарната комисия на Кралската федерация наказанието за неуважение към реферите е от 2-3 мача. При обида обаче то нараства между 4 и 12 срещи.

Именно по този начин Кристиано Роналдо беше дисквалифициран за 5 двубоя, след като си позволи да бутне Бургос Бенгоечеа по време на гостуването на Барселона за Суеркупата на Испания, спечелена от Реал Мадрид с общ резултат 5:1.