Атлетико (Мадрид) тържествено влезе на новия си стадион Уанда Метрополитано, който беше открит с фанфари в събота, но отборът си показа старото и добре познато лице и спечели с 1:0 срещу Малага.

68 хиляди зрители изпълниха стадиона до краен предел, за да наблюдават отбора на Диего Симеоне, който в последните пет сезона залага на здрава защита, агресия по всички точки на терена и неособено резултатни победи.

Срещата започна със ситуация за гостите от Малага, която всъщност се оказа и най-добрата им възможност за гол в мача. Здравенякът Борха Бастон влезе в наказателното поле, няколко пъти беше притискан от защитниците и можеше да падне за дузпа, но не го направи и от малък ъгъл стреля силно, но Ян Облак нямаше проблеми.

След това домакините взеха инициативата и създадоха няколко добри възможности, пропуснати от Анхел Кореа и Яник Ферейра Караско. В 61-ата минута домакините стигнаха и до единствения си гол, след като Анхел Кореа демонстрира каскада от финтове на дясното крило и подаде успоредно на голлинията, откъдето Антоан Гризман прати топката в мрежата.

"Аз лично съм щастлив, че записах името си в историята за този клуб и за този стадион, заяви авторът на попадението след края на срещата. "Играли сме само един мач, но смятам, че това е най-добрият стадион за игра. Благодаря на публиката, че беше толкова гореща, истинският ни 12-и съотборник, заяви още френският футболист.

Кралят на Испания Фелипе Шести, заедно с Фернандо Торес и Хосе Еулохио Гарате, играл за отбора между 1966-а и 1977-а година, дадоха символичен начален удар на новия стадион, а парашутист с цветовете на Испания пусна топката на терена. Самият Торес влезе на терена като резерва в 66-ата минута на мястото на Кореа и обра овациите на публиката.