Защитникът на Атлетико Мадрид Филипе Луиш похвали сериозно двама футболисти на Барселона преди утрешния сблъсък между двата отбора.

"Аз съм фен на Жерард Пике, макар понякога да не съм съгласен с това, което казва. Но той дръзва да изрази мнението си, като Арбелоа. Те са хора, които не се страхуват да кажат какво мислят, които не се крият след това. Браво на тях, това е достойно за възхищение и аз искам да има повече играчи като тях", каза Луиш пред вестник "Мундо Депортиво".

"Лео Меси е толкова добър, че държи Барса на върха толкова години, въпреки вътрешните противоречия в клуба. Без него те нямаше да са на върха. Когато Меси и Кристиано Роналдо вкарват по 50 гола на сезон, всеки казва, че това е заради слабите защитници. Но когато тях ги няма, никой друг не вкарва толкова много. А защитниците сме все същите. Те са на съвсем друго ниво."

"Невъзможно е да спреш Меси, без да извършиш нарушение срещу него. Ако той тръгне с топката срщу мен и аз съм сам, ще му взема топката веднъж в 20 случая, ако играя чисто. Срещу него трябва да използваш други оръжия", добави бразилецът.