Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне направи интересен коментар за утрешния сблъсък с Барселона в новия дом на "дюшекчиите" - стадион "Уанда Метрополитано".

Той беше попитан дали домакините умишлено ще оставят тревата да бъде по-висока, с цел да попречат на известния стил с бързи къси подавания на Барса - "тики-така". 

Както е известно, този прийом беше използван от Хетафе, който поведе и загуби с 1:1 от каталунците в изключително равностоен мач миналия месец.

"Аз не съм градинар, а треньор по футбол и излизам на терена, за да подготвя своя отбор. Ако ме поканите във вашата къща, аз използвам вашата покрива, вашите прибори и вашите чаши", отсече Симеоне, който не пожела да коментира политическата обстановка в областта на Каталуния.

"Няма да коментирам политиката, а спорта. Имам своето мнение, но ще го запазя за себе си", продължи специалистът, обръщайки внимание на феноменалния хеттрик на звездата на Барса Лео Меси при победата на Аржентина с 3:1 в Еквадор. Така сънародниците на Симеоне се класираха за Мондиал 2018 в Русия.

"Гледах мача на националния отбор. Меси имаше точно тази вечер, която всички аржентинци искаха и се молеха за нея. За тези, които не вярваха в него, той доказа, че е най-добрият в света".