Барселона ще привлече звездата на Атлетико (Мадрид) Антоан Гризман през лятото, обяви радио "Каталуня". Според информацията каталунците са успели да се преборят с Манчестър Юнайтед за подписа на 26-годишния французин.

"Гризман ще играе за Барселона от лятото. Ако това не се случи, никога повече няма да се появя в това предаване", заяви реномираният местен телевизионен журналист Кике Гуаш, цитиран от "Дневник".

По-късно и английският "Индипендът" обяви, че разговорите между двата клуба са на финалната права. Изданието се позовава на "водещи фигури" от ръководствата на Манчестър Юнайтед и Атлетико, според които Барселона има "огромна преднина" в битката за Гризман.

Според информацията в Испания Барселона е постигнал споразумение с Атлетико да не активира клаузата за откупуване на французина през януари. В замяна мадридският клуб се е съгласил да продаде звездата си за същата сума. Твърди се, че заложената в договора му откупна цена е 100 милиона евро.

Гризман кара своя четвърти сезона в Атлетико. Нападателят не започна убедително кампанията, но вече навлиза във форма и натрупа седем гола в 17 мача във всички турнири. В предишните си три сезона той се разписа 83 пъти в 160 двубоя за "дюшекчиите".

Французинът е юноша на Реал Сосиедад, който го продаде на Атлетико през 2014 г. за 30 милиона евро. Според испанските медии той предпочита да остане в Испания, където живее повече от 12 години.