Ботев Пловдив представи днес банкова гаранция за 1 млн. лв. на конкурса за концесията на стадиона в кв. Коматево. Така на практика е обезпечен интересът на Община Пловдив при възникване на проблем или отказ на клуба от концесията.

Едва ли обаче би се стигнало до такъв момент, тъй като след придобиването на собствеността на клуба от банкера Цветан Василев жълто-черните се превърнаха в най-изрядния клуб в България и нямат абсолютно никакви задължения.

Идеята на финансовия благодетел на пловдивчани е да превърне сегашното занемарено игрище в перфектна база за ДЮШ и представителния отбор на Ботев. Единственият кандидат за стопанисване на занемареното съоръжение е именно Ботев в лицето на собственика си Цветан Василев.

Вчера изпълнителният директор на клуба Ангел Палийски и финансовият директор Иван Йотков внесоха документите за концесията, които бяха прегледани и приети без забележки от представителите на местната власт.

Според тръжните условия концесионерът е длъжен да инвестира минимум 4 757 000 лв. в съоръжението. Ще бъде изграден стадион с 2000 места, плюс още три тренировъчни игрища, едното от които с изкуствена трева, възстановителен център, спортна зала, както и хотелски комплекс със сто легла.