Велико Търново ще има отбор в елита на българския футбол за първи път от 2012-а година насам, когато тогава в А група се подвизаваше Етър 1924, но не успя да завърши първенството и се отказа. Сега новото дружество СФК Етър ВТ (Велико Търново) спечели нова промоция за старопрестолния град, след като тимът завърши 2:2 при гостуването си на Несебър в последния 30-и кръг днес.

Гостите от Велико Търново откриха резултата чрез Иван Стоянов, след което обаче Иван Цачев вкара два пъти за домакините. Играещият старши-треньор на етърци Станислав Генчев вкара в 61-ата минута с отсечен удар от границата на наказателното поле за крайното 2:2.

Етърци събраха 61 точки, а на две след тях завърши Септември (София) с 59. Столичани паднаха при визитата на Оборище (Панагюрище) с 0:2, което обезмисли и срещата в Несебър. Септември и още един отбор от столицата- Витоша (Бистрица), ще играят баражи за влизане в А група.

Бистричани направиха 1:1 с втория отбор на ЦСКА-София и завършват с 51 точки. След тях останаха Поморие и Созопол с по 47.

Оборище (Панагюрище) се спаси в последния си мач, след като победи с 2:0 кандидата за промоция Септември (София). Септемврийци обаче ще играят с победителя от мача Монтана- Локомотив (Го). Витоша (Бистрица) също има шанс за историческа промоция, ако спечели срещу загубилия от двойката Нефтохимик- Славия.

От Втора лига към аматьорските групи изпадат ЦСКА-София-2, Спартак-Плевен, Банско и Левски (Карлово). Нови членове на втория ешелон за момента са Литекс-Ловеч (Ловеч), Черноморец (Балчик) и Загорец (Нова Загора).