Станимира Петрова (51 кг) – това е следващата голяма надежда на България за медал. Станимира Петрова успя да изкачи боксовия връх само година, след като започна да се занимава с този спорт. През 2014 тя стана световен шампион в Корея, а преди нахлузи ръкавиците, 15 години е тренирала таекундо и успява да стане европейски шампион през 2016 г. в категория до 64 г. Нейната голяма цел е златото в Рио, след като по безапалационен начин си спечели квота за Олимпийските игри.

Даниел Асенов (52 кг) – той успя да хване един от последните влакове за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Тайсъна, както е известен боксьорът, спечели квота след като победи по точки с 3:0 съдийски гласа французина Ели Конки. Асенов е един от най-колоритните български спортисти, а забележителният му прякор идва, защото е е побойник. "Повечето хора не ми знаят името. Прякорът ми идва от един треньор от Хасково – Младен Сталев. Той видя, че имам подобен стил на игра и бях побойник. "Не можеш да удряш като него, но имаш неговия стил на игра". Това ми каза и почти позна", разказвал е Тайсъна. Той също не отива в Бразилия за олимпийския принцип, защото иска да спечели медал.

Симеон Чамов (69 кг) – Той е титуляр в националния отбор по бокс от няколко години. 23-годишният Чамов е продукт на боксовата школа на ЦСКА, има стотици победи през кариерата си. Той Многократен шампион на България, а през 2006 г. спечели сребърен медал от европейското първенство за кадети. Баща му Антон Чамов е бивш медалист от европейско първенство за юноши още на 12 години го запалва за големия спорт. През 2015 г. спечели купа "Странджа" в 66-ото издание на международния турнир по бокс. На финала в категория до 69 кг той победи по точки Ярослав Самофалов от Украйна с 2:1 съдийски гласа (29:28, 29:28, 28:29).