Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола обяви, че Реал Мадрид винаги е опасен съперник, независимо че някои специалисти отново дават предимство на каталунците в очакваната с огромен интерес битка с големия враг.

„Трябва да бъдем много внимателни. Реал Мадрид е опасен тим независимо дали е воден от Капело, Шустер, Пелегрини или Моуриньо. Ние продължаваме да работим сериозно, защото не смятаме, че сме непобедими. Трябва да останем скромни и да опитаме да подобрим представянето си от последния сезон”, сподели наставникът, който изведе Барса до 2 поредни титли и общо до 8 отличия.

„Не сме чак толкова по-добри от тях. Щяхме да бъдем, ако бяхме спечелили първенството с разлика от 20 точки или ако бяхме стигнали до финал в Шампионската лига”, добави Пеп и изтъкна, че дори е доволен от присъствието на Жозе Моуриньо начело на Реал.

„За мен ще бъде удоволствие да се изправя срещу него. Винаги е хубаво, когато най-силните футболисти играят в Примера, а същото може да се каже и за най-силните треньори, защото по този начин първенството става по-силно”, каза още той.

През пролетта Интер на Жозе елиминира Барса на полуфиналите в турнира на шампионите и сега Пеп ще има възможност за реванш. 

След като за пореден път бе запитан за ситуацията на Златан Ибрахимович обаче усмивката слезе от лицето на Гуардиола.

„По този въпрос вече казах всичко. Не съжалявам за неговото идване и напускането на Ето’о. Освен това не е моя работа да коментирам изказвания на представители на футболистите”, сподели специалистът.

Гуардиола не разкри нищо конкретно и за случая около Хавиер Масчерано като само каза, че Барса има интерес към няколко играчи, които биха могли да заместят продадения Яя Туре и ще се радва, ако някой от тях бъде привлечен.

"Ще говоря за Масчерано, ако той дойде при нас. Това обаче зависи от ръководството", изтъкна босът. Утре Барса ще играе с Милан за трофея „Жоан Гампер”.