Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола обяви, че идването на Жозе Моуриньо в Примера дивисион ще го превърне в по-добър наставник.

Специалисти и фенове очакват с огромен интерес битката между двамата, след като през пролетта Интер на португалеца елиминира каталунците от Шампионската лига. Сега неговата задача ще бъде да върне Реал Мадрид на върха.

„Не се притеснявам. Дори бих казал, че присъствието на Моуриньо в първенството ще ме направи по-добър в професията. Той е един от най-добрите в света и ще повлияе положително на всички останали треньори” заяви Гуардиола.

Утре каталунците откриват кампанията с мач срещу Сантандер, а в групата за мача не бе включен Златан Ибрахимович, чието бъдеще остава неясно, след като очакваното му преминаване в Милан засега се бави.

„Аз съм този, който командва и взима решенията, така че затова Ибрахимович няма да пътува с нас. Той все още е играч на Барселона, но ще видим какво ще стане в следващите часове. Определено не ми харесва начина, по който се развиха събитията с него” изтъкна специалистът, който бе доволен от купуването на Хавиер Масчерано.

„Имахме нужда от такъв играч, защото той ще ни донесе много неща. Не искам да създавам дебат относно позицията му. Сигурен съм, че той може да играе заедно с Бускетс” изтъкна Гуардиола.

Ето групата на Барса: Валдес, Пинто; Пике, Пуйол, Милито, Максуел, Абидал, Адриано; Шави, Иниеста, Кейта, Бускетс, Жефрен, Педро; Меси, Боян, Вия.