Сагата около Златан Ибрахимович свърши. След дълги и изтощителни преговори Милан и Барселона се разбраха за преминаването на нападателя в италианския клуб.

В крайна сметка през този сезон шведът ще играе като преотстъпен на "Сан Сиро" като Милан поема цялата му заплата. През следващото лято клубът ще плати за него 24 милиона евро.

"Постигнахме договорка с Барселона първоначално играчът да бъде преостъпен под наем, а след това да бъде купен. В понеделник той ще мине медицински прегледи, а след това ще подпише контракт за 4 години" се казва в съобщение от Милан.

"ФК Барселона и Милан се договориха Златан Ибрахимович да премине под наем за една година в италианския клуб, който ще поеме цялата му заплата" обявиха официално от каталунския клуб.

Последната среща между представителите на двата клуба продължи повече от 5 часа и в крайна сметка те успяха да се договорят, след като от Барса явно искаха да продадат футболиста.

Ибрахимович вкара 21 гола в единствения си сезон в отбора, но сякаш така и не успя да се нагоди към стила на игра на отбора, а след идването на Давид Вия бе ясно, че няма бъдеще в отбора.

"Стана това, което искаше философът Гуардиола. Тръгвам си, но така и не мога да разбера какъв всъщност бе проблемът. В крайна сметка съм доволен, защото това бе добър изход от ситуация, при която треньорът не ме искаше. Сега искам да се наложа в новия си отбор" каза играчът, когато напускаше офисите на Барса.