Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола отказа да критикува бившия футболист на тима Златан Ибрахимович, който се изказа доста критично за него и на практика го обвини за трансфера си в Милан.

Шведът се оплака, че наставникът е разговарял съвсем рядко с него, а агентът му Мино Райола добави, че Гуардиола има нужда от психиатър, след като е допуснал играч като Ибрахимович да си тръгне.

„Разбирам защо Ибрахимович и Райола не са доволни от мен и това, че могат да са останали засегнати и наранени. Като треньор обаче в моите задължения не влиза да работя по отношение на характера на играчите и мога да кажа, че направих най-доброто на каквото съм способен” каза той преди мача с Еркулес.

„Така или иначе не бих могъл да кажа нищо лошо за Ибрахимович и дори ще изтъкна, че той ме направи по-добър треньор. Надявам се, че в Милан той ще намери отбора, който заслужава” добави наставникът. Гуардиола коментира и ироничния епитет, който получи от футболиста, който го определи като „философ”.

„Наистина бих искал да съм философ и да достигна до това ниво. Разбира се ясно е какво е искал да каже, но ааз нямам проблем с това. Освен това не искам да правя дисертация по въпроса какво трябва да бъде поведението на футболистите” каза още Хосеп.

„Наистина може и да съм сбъркал донякъде със селекцията, но това не означава, че дошлите тук футболисти са били слаби. Просто тук трябва да се конкурират с много силни играчи като Шави, Меси и Иниеста” допълни треньорът.