Дефанзивният халф на Манчестър Сити Яя Туре призна, че отново ще се завърне в бившия си клуб Барселона някой ден.

Националът на Кот Д'Ивоар премина в състава на "Гражданите" през лятото именно от испанския колос и успя да си издейства рекордно висока заплата за Висшата лига.

Сити плати за него внушителната сума от 24 милиона евро, а самият футболист се опитва с игрите си на терена да покаже, че си струва парите.

27-годишният африканец сподели пред "Радио Каталуния", че някой ден отново ще облече фланелката на Барселона, където прекара няколко страхотни години.

"Аз ще се върна в Барселона, за да играя, а не като турист. Искам да се завърна в този клуб, защото моето напускане на "Ноу Камп" бе най-трудният момент в живота ми", заяви Туре.

Братът на Коло Туре не пропусна да похвали младока Серхио Бускетс, който му отне титулярното място на "Ноу Камп" и бе основната причина Барса да го продаде.

"Серхио е много добър човек и има страхотни качества. Това, което исках аз обаче бе да играя редовно, а не да търкам пейката. Поради тази причина реших да потърся ново предизвикателство и успях да го намеря"

"За мен Манчестър Сити е едно страхотно предизвикателство. Това е отбор, който не играе в Шампионската лига и не е печелил скоро титли, но пък за сметка на това амбициите са му огромни", завърши Яя Туре.