Бившият национален селекционер на Уелс Джон Тошак разкри пред испанското радио "Кадена Сер", че е препоръчал звездата на Тотнъм Гарет Бейл на Барселона още преди талантът да премине в състава на "шпорите".

Екс-наставникът на Реал (Мадрид) се е свързал с бившия спортно-технически директор на "каталунците" Чики Бегиристаин преди три години, за да го посъветва да купи сегашната звездата на Спърс.

Явно обаче от Барса не са обърнали особено голямо внимание на Бейл и в крайна сметка той премина в Тотнъм през 2007 година.

"Разговарях с тогавашния спортно-технически директор на Барселона Чики Бегиристаин и му казах, че имаме много интересен футболист, чието развитие е следено с голям интересе", призна Тошак.

Бейл направи дебют за националния отбор на родината си на 16 годишна възраст именно под ръководството на Тошак.

"Барселона са най-добрите, а Бейл е най-добър на своята позиция. Ако Лео Меси е брилятен на по-малки пространства, то тогава Бейл е номер 1, когато става въпрос за големи разстояния, тъй като е изключително бърз футболист", каза още бившият наставник на Реал.

Гарет Бейл премина от Саутхемптън в Тотнъм през 2007 година срещу 6 милиона паунда и през последните два сезона успя да се наложи на "Уайт Харт Лейн".