Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола изрази задоволството си от победата над Хетафе с 3:1, особено след като в средата на втората част отборът му остана с човек по-малко, заради червения картон на Пике.

"В общи линии съм доволен. На този стадион никога не се играе лесно. През миналия сезон имахме проблеми, затова сега започнахме по-добре и вкарахме 2 гола, което до голяма степен ни успокои" заяви той.

"Освен това имахме повече почивка от съперника, който в четвъртък срещна Щутгарт в мач от Европа. Червеният картон създаде известно напрежение, но като цяло се справихме добре".

Той коментира и смяната на Шави, който напусна петнайсетина минути преди края. "Той трябваше да излезе още по-рано, но изгонването на Пике промени донякъде плановете ни. Все пак мисля, че всичко с него е наред, освен може би това, че е малко преуморен".

Гуардиола нямаше как да не бъде запитан за предстоящото дерби с Реал на 28 ноември. "С двубоя Барса - Реал не свършва светът. Ние ще се опитаме да играем колкото можем по-добре и да се борим, за да постигнем добър резултат" изтъкна философски той.