Класическото испанско дерби между Барселона и Реал Мадрид все пак ще се играе в понеделник, 29 ноември. Началният час на двубоя е 22,00 българско време.

Както е известно, от доста време се обсъждаха различни варианти за провеждането на мача, които по една или друга причина бяха отхвърляни.

Заради мачовете от Шампионската лига на 23 и 24 ноември отпадна възможността срещата да се състои в събота - 27 ноември. След това стана ясно, че и в неделя мачът не може да се играе.

Причината е, че същия ден в Каталуния се провеждат избори и полицията ще има много работа по охраната, което ще попречи на спокойното провеждане на сблъсъка. Когато играят тези два тима силите за сигурност трябва много да внимават.

При това положение единственият вариант е мачът да се състои в понеделник, 29 ноември от 22,00 часа. Статистиката показва, че това ще бъде третият подобен случай.

През 1964 Реал печели на 30 март с 2:1 след голове на Пушкаш и Хенто. Другият път е на 3 април 1972, когато Барса побеждава с 1:0 след попадение на Асенси. И в двата случая обаче в края на тези сезони столичани триумфират като шампиони.