Известният английски журналист и анализатор Анди Грей обяви, че суперзвездата на Барселона Лионел Меси изобщо няма да блести толкова, ако се състезава във Висшата лига.

Аржентинецът не спира да бележи голове за каталунците и се превърна според мнозина в най-добрия играч в света, но според Грей причината за това е до голяма степен слабата конкуренция в испанската лига.

„Меси определено ще страда в някоя студена вечер на „Британия Стейдиъм” заяви Грей снощи, докато анализираше мача между Манчестър Сити и Евертън.

Той бе запитан от водещия Ричард Кийс дали Меси и Роналдо също бъдат толкова плодовити и във Висшата лига, за да отговори по този начин. Според него „Барселона ще страда в английския шампионат, тъй като никога не е срещала отбори като Стоук Сити”.

Причината за подобно твърдение най-вероятно е във физическия подход в мачовете на повечето тимове от Висшата лига, както и много по-бързия футбол на Острова.

Освен това Грей смята, че испанското първенство не е толкова качествено колкото английското, което естествено му донесе много критики по целия свят.