Новото попълнение на Барселона Ибрахим Афелай обяви, че няма търпение да започен кариерата си за каталунците и да играе заедно с Лионел Меси и Андрес Иниеста.

През миналата седмица той подписа официално с испанския шампион и бе представен пред медиите, като ще започне тренировки с отбора в началото на януари.

„Нямам търпение да играя заедно с Лионел Меси и Андрес Иниеста, защото те са най-добрите в света. Не мисля, че мога да бъда сравняван с Иниеста. Всеки един футболист има силни качества и е различен от останалите” заяви Афелай пред клубния телевизионен канал.

„Исках да играя за Барселона още преди от клуба да ме поискат. Гледах този отбор по телевизията и той ме впечатляваше със своя футбол” признава халфът, който е 19-ият холандец, който ще играе за Барса.

„Може да съм млад, но вече имам доста опит, тъй като съм изиграл много мачове. Все още има какво да подобрявам в играта си, затова след всяка тренировка оставам по-дълго и продължавам да работя. Надявам се, че ще се представя добре и ще разкрия качествата си” казва още футболистът.

Барса плати за играча от марокански произход символичната сума от 3 милиона евро, тъй като през лятото договорът му с ПСВ Айндховен изтичаше.