След като вчера бе обявено, че защитникът на Реал Мадрид Пепе се е съгласил да поднови договора си с клуба, сега и в Барселона имат поводи за радост.

Каталунците обявиха, че Даниел Алвеш е постигнал договорка за удължаването на контракта си и ще остане на „Камп Ноу” до лятото на 2015 година.

„ФК Барселона с радост съобщава, че бе постигнато споразумение с Даниел Алвеш за продължаването на договора му за още 3 години, до 30 юни 2015 година”, пише в сайта на Барселона.

„Това е отлична новина за всички фенове на Барселона” заяви президентът Сандро Росел.

Както е известно още от началото на сезона започнаха преговорите между футболиста и ръководството относно бъдещето му.

Споразумение дълго време не бе постигано заради високите финансови изисквания на играча, който искаше да получава възнаграждение, което от Барса не бяха готови да му дават. 

В крайна сметка сега двете страни се договориха, въпреки че подробности по сделката не бяха съобщени. Утре около 19,00 часа местно време (20,00 часа българско), се очаква Алвеш официално да преподпише, след което ще даде пресконференцията.

През последните месеци той бе свързван с трансфер в Манчестър Сити и Челси, но сега бъдещето му остава свързано с испанския шампион, където играе от 2008 година.