Суперзвездата на Барселона Лионел Меси не е сериозно контузен и ще може да играе в дербито с Виляреал в събота, обявиха от клуба.

Феновете на каталунците изтръпнаха, след като стана ясно, че аржентинецът е с травма от мача срещу САЩ и поради това пропусна втората контрола на Гаучосите срещу Коста Рика.

Имаше притеснения, че може да се наложи да отсъства известно време от терените, но сега се оказа, че той ще бъде на линия още за двубоя на “Ел Мадригал” в събота.

“Лионел Меси се прибра в четвъртък сутринта заедно със съотборниците си Габриел Милито и Хавиер Масчерано. След направените му пълни изследвания лекарите изключиха той да има контузия в адуктора на десния крак. Играчът ще продължи физиотерапия до събота и след това ще бъде прегледан преди двубоя с Виляреал”, се казва в сайта на Барса.

Що се отнася до другите контузени играчи, Педро Родригес и Максуел подновиха тренировки и ще бъдат на разположение на Хосеп Гуардиола. Карлес Пуйол и Боян Къркич продължиха да се готвят във фитнеса, като защитникът със сигурност е аут за сблъсъка с Жълтата подводница, докато за нападателя има надежда, че ще може да се възстанови.