Седмица преди първия мач от поредицата от 4 сблъсъка между Барселона и Реал Мадрид, в лагера на каталунците взимат мерки да успокоят максимално обстановката около отбора.

Днес стана ясно, че треньорът Хосеп Гуардиола е забранил на футболистите си да дават лични интервюта, като играчите ще могат да говорят единствено на пресконференциите преди срещите.

За да се намали максимално напрежението днес се състоя среща на ръководството на каталунците, на която освен Гуардиола и помощника му Тито Виланова, присъстваха президентът Сандро Росел, неговият заместник Хосе Мария Бартомеу, спортният директор Андони Субисарета и някои друго от ръководителите.

Събирането продължи почти 2 часа, като на него основно са били обсъждани предстоящите 4 мача с Реал Мадрид и всички са стигнали до извода, че медийните изяви ще бъдат ограничени.

Както е известно наскоро Росел се изцепи, че Барса ще бие Реал отново с 5:0 за Купата на Краля, а Гуардиола бе цитиран в италианската преса, че през лятото на 2012 година вероятно ще напусне “Камп Ноу”.

Каталунците искат максимално спокойствие преди решителната част от сезона, в който може да бъде постигнат още един требъл, както и през 2009 година.