Капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас е още по-близо до Барселона, поне ако съдим по това, че испанецът не бе включен в рекламната кампания на "артилеристите", която целеше представянето на екипа за гостуване на лондонския тим.

Трябва обаче да отбележим, че талантливият испанец в момента е във ваканция, което логично означава, че той не би участвал в рекламните кампании на своя отбор, но медиите на Острова търсят под дърво и камък причина, за да "пратят" испанеца в Барселона.

Арсенал вече отхвърли оферта на Барса за своята звезда, но каталунците предложиха втора, по-добра такава, на стойност 31 милиона паунда.

По всичко личи, че двата клуба може и да си стиснат ръцете, като се има предвид, че опитният национал на Ла Фурия е свързван с трансфер в родния си клуб вече трето поредно лято.

Липсата на трофеи на стадион "Емиратс" в продължение на вече 6 години, както и третата титла на Европа за Барселона точно в последните 6 сезона е друга причина, поради която Сеск би желал завръщане в каталунската столица, въпреки атрактивния стил на игра на лондончани и сигурната лидерска позиция на Фабрегас в тима на Арсен Венгер.

И докато Сеск се приближава до стадион "Ноу Камп", от ръководството на Арсенал са на път да вземат един от най-добрите играчи в английската Висша лига за изминалия сезон - защитникът на Болтън Гари Кейхил, който впечатли цяла Европа със стабилните си изяви през изминалата кампания.