Бившият национал на Германия Паул Брайтнер е на мнение, че настоящият отбор на Барселона не може да бъде победен, дори ако момчетата на Хосеп Гуардиола играят на 85% от своите възможности.

Според легендата на Байерн Мюнхен наличието на играчи като Андрес Иниеста, Шави и Лионел Меси кара останалите футболисти на "блаугранас" да играят на ниво, което не биха показали в друг състав.

"Невъзможно е да победиш Барса ако този отбор играе на 85% от своите възможности", заяви Брайтнер за tZ.

"Просто нямаш шанс срещу тях. Барселона играе футбол, който е различен от всеки друг по света", допълва легендата, който реализира 10 гола в 84 шампионатни мача за Реал Мадрид в периода 1974-77, печелейки на два пъти шампионата на Испания и веднъж купата на страната с "кралския" клуб.

"Възможно е да достигнеш тяхното ниво, но не и докато Лионел Меси, Андрес Иниеста и Шави са на терена. Те имат способността да накарат останалите си съотборници да играят на още по-високо ниво", счита Брайтнер, продължавайки с хвалебствията си по адрес на каталунския колос.

"Тези тримата могат да накарат своите колеги да бъдат с 20% по-добри, отколкото са всъщност", добавя германецът, спечелил всичко във футбола.

Той си позволи да направи сравнение между любимия си клуб Байерн и настоящия европейски клубен шампион Барселона.

"Байерн има състав, който все още се развива. Баварците ще стават още по-добри в следващите 4-5 години и ще скъсят дистанцията от Барса", смята Брайтнер.

"Въпрeки това ще повторя, че Барселона ще доминира, докато Меси, Иниеста и Шави са на терена", завърши легендата.