Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола се видя в чудо, след като на практика остана без защита за утрешния мач срещу Виляреал от Примера.

Наставникът няма да може да разчита на петима основни бранители за сблъсъка с Жълтата подводница.

За Пуйол, Пике и Максуел предварително бе ясно, че няма да играят, тъй като се възстановяват от контузии, а с травма от мача с Порто в Монако е и Адриано Корея.

Дани Алвеш пък е наказан заради натрупани жълти картони от края на миналата кампания и сега ще трябва да изтърпи санкция от един мач.

При това положение най-вероятно отбраната утре ще бъде в доста необичаен вид. Като десен защитник Пеп ще избира между Мартин Монтоя и Джонатан дос Сантос.

Има вариант Хавиер Масчерано също да играе на този позиция, но аржентинецът е по-вероятно да бъде пратен в центъра заедно с младия Андреу Фонтас. Ерик Абидал пък ще действа като ляв краен защитник.

Серхио Бускетс също би могъл да бъде използван като централен защитник и той да бъде партньор на Фонтас, чието присъствие изглежда сигурно. Сейду Кейта най-вероятно ще бъде поставен като опорен халф и също ще трябва да помага сериозно в дефанзивен план.