Суперзвездата на Барселона Лео Меси заяви, че тимът му иска по-бързо да си осигури класиране за 1/8финалите на Шампионската лига и също изключи подценяване на Виктория Пилзен в утрешния мач на “Камп Ноу”.

Каталунците спечелиха 4 точки от първите си 2 срещи и при два успеха над чешкия състав ще си гарантират участието във фазата на елиминациите в турнира.

“Искаме да се класираме възможно по-рано за следващия етап, защото ни предстоят много мачове, а ще играем и на световното клубно първенство. Ако знаем, че в Шампионската лига всичко е наред ще бъдем много по-спокойни” изтъкна той на днешната пресконференция.

“Нито един съперник не е лесен. Освен това ние уважаваме всеки един тим срещу който се изправяме и се опитваме да играем по своя начин и да задържаме топката възможно по-дълго” добави аржентинецът, който не отдаде голямо значение на факта, че реферите не отсъдиха няколко дузпи за нарушения срещу него в последните няколко мача на Барса.

“Съвременният футбол е много бърз и за реферите е трудно да вземат решение. Смятам, че те се опитват да си вършат възможно най-добре работата, която не е лесна и не мисля, че трябва да коментирам нещо повече” сподели нападателят, а освен това не отдаде голямо значение и на съревнованието с Кристиано Роналдо.

“Сравненията между нас са работа на журналистите. Лично аз не се опитвам да докажа нищо. Единствената ми цел е да помогна на отбора да печели. Никога не се опитвам да направя нещо, което Кристиано прави, за да бъда сравняван с него”.