Легендарният бивш нападател и треньор на Барселона Карлес Решак заяви, че ако Пеп Гуардиола реши да напусне каталунците, негови евентуални заместници могат да бъдат Роналд Куман, Михаел Лаудруп и Ернесто Валверде.

Договорът на Гуардиола с "блаугранас" изтича през лятото и наставникът все още не е решил дали да остане на стадион "Ноу Камп". Според Решак наследник на Гуардиола трябва да бъде специалист, който е наясно с философията на четирикратния европейски клубен шампион.

"Заместник на Гуардиола трябва да бъде някой, който е част от семейството на Барселона, или някой, който познава клуба достатъчно добре", заяви Решак за Ком Радио.

"Момчета като Роналд Куман, Михаел Лаудруп и Ернесто Валверде са кандидати според мен. Смятам, че те очакват възможността да застанат начело на клуба", допълни легендата.

"А в дългосрочен план очаквам един измежду Иван де ла Пеня или Оскар Гарсия да бъде готов в рамките на три години", завърши Решак.

В момента Роналд Куман води холандския Фейенорд, докато Ернесто Валверде е наставник на гръцкия Олимпиакос. В същото време Михаел Лаудруп, който мина през Барса и Реал като футболист, в момента е свободен агент, след като напусна Майорка.